Annika gjør ting hun ikke kan

I Syvendedags adventistsamfunnet, som vi tilhører, praktiserer vi voksendåp. Selv tok jeg dåp sommeren etter at jeg var ferdig med 7. klasse. Nå er jeg i den heldige situasjon at begge mine tenåringsdøtre har valgt å ta dåp. Så i vinter har jeg trofast kjørt dem til dåpsundervisning. Og om bare fem dager er deres store dag, og som mor er jeg festkomité, kokk og koordinator.

I går begynte vi de praktiske forberedelsene, jeg er ikke kjent for å være tidlig ute, med at eldstejenta bakte brownies. De ble litt harde i kantene, så de ble flyttet fra kakelisten til dessertlisten, hvor de skal få kose seg i en herlig sjokolade- og kremdessert.

Jeg er ikke kjent som en stor kokk eller konditor. Da jeg giftet meg ble min kjære advart om at jeg kunne svi vann. Og han fikk beskjed om å si en ting han ville jeg skulle endre på i løpet av det første året vi var gift, hvorpå han svarte at han ønsket at jeg kunne lære meg å lage litt mat.

Selv har jeg i dag begynt å lage en snickerskake. Det er en ny type kake for meg. Jeg har laget ostekaker, Oreokake, krydderkake, gulrotkake og muffins i forskjellige varianter før. Men aldri denne snickerskaken. Og som jeg sa så er ikke jeg den personen som alltid ville lage mat eller bake i min ungdom, men i dag har jeg glede av at ting jeg lager også kan være utrolig godt.

Nå har jeg stekt kakebunnen, og det står ettertrykkelig i oppskriften at bunnen skal kjøles helt ned før man tar av formen. Men som jeg pleier å si: “Tålmodighet er ikke en dyd jeg behersker”. Så selv om bunnen var lunken, og nok fremdeles ganske varm inne i måtte jeg prøve å åpne springformen bare litte granne. Og det løsnet pent og pyntelig på den ene siden, så jeg åpnet litt til. Men da sprakk stekeskorpen på marengsbunnen. Med ett så jeg for meg et digert krater i kaka, dermed var jeg veldig rask til å stenge igjen formen. Nå har kakebunnen fått flytte inn i kjøleskapet mens jeg prøver å smøre tålmodighet utover hele meg. For håpet er at kaka er ferdig til nedfrysing i kveld.

Mest av alt nå gleder jeg meg til jeg kan smake på kaka på lørdag, for det luktet utrolig godt når peanøtt-, ritz-,marengsbunnen ble tatt ut av komfyren.

Blogglistenhits