Avslørt

Da jeg trente i dag slo en tanke ned i meg, det er veldig lett for dere som leser min blogg å følge med på når jeg faktisk tar meg en skikkelig treningsøkt. For da kommer det gjerne et blogginnlegg etterpå. Så da kan den oppmerksomme leser se at det faktisk er en uke siden jeg var på treningssenteret sist. Jeg har den siste uken hatt noen unnskyldninger til ikke å trene. Noen nok bedre enn andre.

Jeg har slitt med ryggen, men kunne for så vidt trent kondis. Og i slutten av uka fikk jeg en forkjølelse som satt seg litt i pusten, og hele kroppen verket. Så jeg holdt meg hjemme. Og med PT Salvesen opptatt med å starte opp nytt senter i Halden var det heller ingen forpliktelse der som krevde mitt oppmøte på treningssenteret. Men da forkjølelsen begynte å slippe taket på fredag bestemte jeg meg for at på søndag, da må jeg trene igjen. Og det har jeg gjort nå.

Det er første økt på flere uker hvor jeg har kjørt på med programmet PT Salvesen har gitt meg. Det er et program som ikke er innom noen av de maskinene jeg har brukt i det siste. Øvelsene består av frivekter, kettle bells, slynge og kroppens egenvekt. Etter at jeg begynte å få vondt i ryggen har jeg vært skeptisk til å gjøre slike frittstående øvelser alene, men jeg tenkte at i dag skal jeg prøve. Som sagt så gjort.

Det ble oppvarming på romaskinen, og da fikk lungene kjørt seg. Og jeg ble varm, kan man si. Allerede da var svetten i gang. Ikke akkurat unikt for meg, så jeg har alltid med håndkle til å tørke meg underveis så jeg skal slippe å få all svetten inn i øynene. Har til og med vurdert 80-tallets flotte svettepannebånd 🙂

Det ble diverse kettle bell øvelser, men jeg er ikke helt sikker på hvor tunge kettle bells jeg har fått av PT Salvesen de siste gangene, så jeg var litt forsiktig. Også med tanke på at noen av øvelsene der har trigget krampene i ryggen tidligere. Jeg måtte stoppe tidlig i tredje sett, for da kjente jeg det litt i ryggen. Men jeg stoppet ikke der. Det ble utfall, arnold press, slyngetrening, situps og flere. Det morsomste i dag var å ta 60 kg i markløft. Jeg begynte ikke med det, men økte vekta for hvert sett. Da jeg var ferdig spurte jeg min kjære om han ville prøve å løfte det. Han ble imponert når jeg sa hvor mange repetisjoner jeg hadde klart. Så nå vil han lære å ta markløft han også.

Når jeg holder på med disse øvelsene så tenker jeg at jeg har jo på en måte hatt en fordel når det gjelder å håndtere tunge vekter. Kroppen min har båret rundt på ganske mye tyngre kroppsmasse enn de andre i familien min har gjort. Så det må jeg passe på å holde vedlike. Men legg 60 kg på min kroppsvekt, og det er ikke akkurat lettvekt vi snakker om. Så jeg er veldig fornøyd med å klare jobben.

Selv om jeg har trent alene i dag føler jeg at jeg har klart å presse kroppen godt i dag. Musklene er slitne og jeg er fornøyd, kan hende at til og med PT Salvesen kan si seg fornøyd. Jeg vet at han i alle fall er fornøyd når jeg kommer meg avgårde og gjennomfører en treningsøkt. Og da vi kom hjem var det tid for litt lunsj. Og i dag var det lapper valget falt på. Har ikke fått rota meg til å kjøpe noe bær å ha på, så det blir kanskje litt kjedelig. Men det metter, og det er det viktigste.

Lapper til lunsj

Lapper til lunsj

Blogglistenhits