Behandling og trening

Behandling

For dere som har fulgt bloggen min er det ingen nyhet at jeg nå, etter alt for mange år har satt i gang skikkelig behandling av gamle bekkenplager.

Å jobbe med så fastlåste muskler må ikke forveksles med aromaterapi eller andre type massasjetilbud på spa. Men det er mye mer effektivt på virkelig problemområder.

Nå som jeg har hatt fokus på dette noen uker begynner ting å slippe opp litt, og jeg ligger ikke lenger i bue på behandlingsbenken. Selv om det fremdeles er et stykke igjen til det kan regnes som en behagelig behandling.

Det beste med det hele er hvor godt kroppen responderer på behandlingen. Etter sist behandling så gikk det én dag og så var den konstante verkingen i bekkenet borte. Det var utrolig deilig.

Rehabiliteringstrening

Da bekkenet kranglet som verst så ikke PT Salvesen noe poeng i at vi skulle kjøre på med timer. For det var ganske begrenset hvor hardt han kunne pushe meg før jeg ga opp. Så vi ble enige om at jeg skulle prøve å komme meg ut i skogen og gå i ulendt terreng.

Det har jeg gjort. Og oppdaget nye deler av byen vår. Den delen var full av innbyggere, men det var ikke den slags innbyggere jeg koser meg sammen med. For disse suger blod og etterlater seg kløende visittkort.

Men naturen ellers var upåklagelig! Og vi fikk plukket med oss en del geocacher. Så tempoet var forholdsvis rolig, og terrenget var som om det skulle vært forskrevet av både naprapat og PT.

Og Daisy fikk kvalitetskontrollert St ting var som det skal i geocachen.

PT trening

Etter to uker med lite trening var jeg nå litt rastløs på å få kjørt meg litt ordentlig, så da PT Salvesen spurte om jeg kunne trene på torsdag var jeg klar som et egg.

Men torsdag var ikke en enkel dag å få planlagt time. For jeg skulle både til fastlegen og overvektsklinikken. Så de tidene som passet for PT Salvesen post ikke for meg. Dermed endte vi opp med time på fredag. Det betød St jeg måtte kjøre til Halden. Men det er ikke så veldig langt, og senteret det er veldig fint, så det gjør jeg gjerne for en PT time.

PT timen

Jeg hadde min siste arbeidsdag før ferien også på fredag, og det ble litt travelt på slutten, så jeg var litt forsinket til timen. Dermed ble det 2-3 minutters oppvarming før vi kjørte i gang.

For at vi ikke skulle trigge nye smerter ble det mye trening på maskiner og litt stabilitetstrening på bosu- og treninsball.

Og jeg skulle få kjenne at det var lenge siden forrige trening. Det bør mange repetisjoner i maskinene. Så pass at jeg husket hvorfor jeg også omtaler Salvesen som personlig torturist. Når han i tillegg ler så han rister av vaklende bein når jeg tar knebøy på bosuball, ja da….. Kanskje jeg ikke anbefaler PT timer for andre den dagen.

Ny øvelse

I løpet av treningen fortalte jeg ham hvilke øvelser naprapaten hadde anbefalt. Han var nok litt skeptisk til om det skulle fungere uten at jeg fikk vondt. Så jeg fikk beskjed om å vise ham.

Da jeg hadde gjort det jeg hadde fått instruksjon om av naprapaten ville han at jeg skulle prøve hans versjon. Om jeg kom til å klare det vet jeg ikke sikkert om han i det hele tatt hadde tro på. Men jeg er ganske sikker på at han i alle fall mente at det kom til å gi meg vondt.

Jeg prøvde meg, og fikk det ikke helt til med en gang. Rumpa kom inne høyt nok opp, og beina kom ikke nærme nok rumpa. Når de to tingene begynte å bli riktig var han likevel litt usikker på om jeg gjorde det riktig. For han mente jeg rullet hælene for mye i ballen. Dermed havnet han på gulvet og kjørte noen repetisjoner mens han studerte egen teknikk i speilet. Og jeg benyttet anledningen til å bare ligge på gulvet og puste litt.

Han så at jeg faktisk må gjorde det ganske så riktig. Så da fikk jeg lov å ta noen repetisjoner til. Han er ganske så snill!

Da jeg var ferdig med øvelsen var han storfornøyd! Og sa: “Dette hadde ikke dama på 116 kg klart!” Hvilket er veldig sant, men hun hadde nok ikke prøvd en gang.

Da jeg stod opp på lørdag var jeg virkelig fornøyd med fredagens økt. For jeg har kommet til det punktet at å kjenne stølhet etter trening er skikkelig digg!

Blogglistenhits