Det blåser jeg i

Det er en ny uke. Og formmessig har det ikke vært en super start. Migrene på 4. dagen. Blir litt sprø av sånne runder, men det går vel over. Da jeg var liten sa alltid mamma at det går over til du skal gifte deg. Nå har jeg vært gift i over 21 år, så vet ikke hva det skal gå over før nå. Kanskje før ungene gifter seg 😉

Men på tross av migrenen, som heldigvis blir litt mindre intens etter noen dager så dro jeg i dag inn til øvelse med Vitarkameratene. Det er husbandet på jobben, Vitari. I fjor meldte jeg meg til å være med. Men da strakk ikke energien til. Så i år hadde jeg lyst til å se om jeg kunne bidra med noe. Om ikke annet mitt blide åsyn 🙂

Så i dag var jeg med på min første øvelse. Jeg har så vidt spilt i korps før. Da jeg lærte å spille kornett og althorn var vi ikke mange nok til å være et helt korps. Og siden har jeg spilt i små grupper med andre blåsere av forskjellig slag. For tiden oftest sammen med min kusine og hennes datter som spiller tverrfløyte og min tidligere mattelærer som spille barryton. Selv veksler jeg mellom trompet og flygelhorn,

Jeg hadde advart de andre i bandet at jeg aldri har gjort noe som dette før, og at jeg er avhengig av noter. Pianist og gitaristene tar jo dette ved besifring. Men det gjør ikke jeg. I alle fall ikke når jeg i tillegg må transponere når jeg spiller.

Så jeg hadde jobbet ganske hardt med å finne noter til Grease sangene på nettet. Gjerne for trompet. Og jeg har funnet noe. Men det var ganske ubrukelig når det kom til stykket. Men de få stedene jeg klarte å stemme i sammen med de andre fikk vi i alle fall bekreftet at flygelhornet glir flott inn i klangen. Selv om vi manglet trommer og bass i dag. Så da gleder jeg meg til å få kjørt note-workshop sammen med min kollega til uka, så vi kan snekre sammen hva og hvor jeg skal spille. Så kan jeg skryte av å ha spilt i band også 🙂

Blogglistenhits