Det store bildet

Når jeg i dag sitter og ser tilbake på hva som hendte de første dagene i mars 2003 så klarer jeg ikke å definere nøyaktig hva som skjedde på hvilken dag, bortsett fra de helt store hendelsene. Jeg vet at vi fikk beskjed om at noe var galt mandag kveld, og at den endelige beskjeden kom fredag ettermiddag. Ellers er det mye ullent. Det kan jo også komme av at det var lite fremgang i saken. Det var jo bare rykter som svirret frem til vi fikk dødsbudskapet. Så det er ikke gangen i disse dagene som har plaget mine tanker i årene som fulgte. Det er mer hvorfor jeg ikke fikk med meg alt som ble sagt.

quill_pen_and_ink_well

Hvor var jeg? Var ikke jeg i samme rom som min familie? Var jeg mentalt så blokkert at jeg ikke klarte å ta i mot beskjeder? Hadde jeg allerede da gått inn i kriseberedskap og filtrerte ukritisk beskjeder som kom? Det er ikke godt å si. Men det er hendelser som jeg i etterkant ser at jeg gjerne skulle ha fått med meg.

Som sagt så fikk vi dødsbudskapet fredag ettermiddag. Vår lokale menighet hev seg da rundt og bestemte seg for å lage en minnegudstjeneste. Dette fikk ikke jeg med meg før etter at gudstjenesten var ferdig. Allerede den dagen kjente jeg at det var trist at jeg ikke fikk vært der. Nå er det heldigvis ikke sånn at dette har ødelagt noen nattesøvn for meg. Men litt sårt har det vært likevel.

Det jeg nå i ettertid tenker mye på, og som jeg må finne en måte å håndtere er hvordan ting ble kommunisert. I og med at jeg ikke husker detaljer fra disse dagene så er det vanskelig å si akkurat hva som ble gjort. Men en ting jeg er veldig klar på er at det som ble kommunisert fra for eksempel pappas arbeidsgiver og det apparatet de benyttet seg av kunne kanskje med fordel vært formidlet også til meg, ikke bare mamma og de som var hennes hjelpeapparat den uken. Som voksen datter, med egen familie og eget bosted var jeg ikke rundt mamma hele tiden. Og det er garantert ting som ble formidlet til henne, som også burde vært formidlet til meg (og mine brødre) slik at vi kunne ta stilling til ting for oss selv.

Blogglistenhits