Du har blitt så liten

Forandringen

Jeg har i sommer fått høre at jeg har blitt så liten. Enten fra folk som ikke har sett meg i kjøtt og blod på lenge, eller de som jeg ikke så i løpet av sommerferien. For jeg klarte faktisk å gå ned litt i ferien også.

Problemet med disse komplimentene er at jeg ikke helt klarer å ta de inn over meg. For i mitt hode er jeg ikke liten ennå. Og vekta sier også at jeg nok ikke kan klassifiseres som liten. For eksempel må jeg gå ned ca 20 kg til for å få en BMI under 25. Og ca 25 kg for å komme til vekta jeg hadde da jeg giftet meg.

Jeg kan ikke si at jeg har slitt med overvekt hele livet. Mange med så mange kilo på kroppen som jeg har, og hadde har hatt denne utfordringen hele livet. Så i mitt hode tok det for det første lang tid før jeg så meg selv som overvektig. Jeg hadde et mentalt bilde av meg selv som slank, selv etter at jeg hadde gått opp 15 kilo. Og nå når jeg har vært overvektig i 20 år så sitter jeg og sammenligner meg med Annika anno 1996. Den Annika er det ikke så mange i min omgangskrets, bortsett fra slekt, som kjenner. Dermed kan jeg forstå at folk syns jeg er liten.

Mine kolleger, og kanskje ikke de jeg jobbet sammen med før denne jobben, har aldri sett meg så “lett” som jeg er nå. Om mine gamle kolleger har sett meg på denne vekta er jeg nok slankere, siden jeg har trent og dermed strammet opp kroppen litt.

Jeg tenkte at dette blogginnlegget skal vise en del bilder av hvordan jeg har sett ut fra jeg var yngre og frem til i dag. Jeg tar det kronologisk. For vekta har jo gått opp og ned inn i mellom

6 mnd, mitt første passbilde

6 år, i bestefars stol

Tenåring til og med videregående

1995

1996, vi giftet oss

1997-1999

ca 7 mnd på vei med førstemann

16. juli 99. Dagen nr 2 ble født

2000-2010

 

2010-2018

 

2017 – Maxvekt og endringer

Mange år, og mange kilo

Dere som leser dette har sett hvordan jeg har endret meg fra en slank ungdom til godt overvektig dame. Og noen opp og nedturer på vekta. Men det er ca 20 kg forskjell på det aller siste bildet, og det bildet der jeg sitter ferdig pyntet på vår bryllupsdag. Og da har jeg allerede kvittet meg med 25 kilo.

Det virkelig store mellommålet

Å komme til den vekta jeg hadde januar 2001, da jeg nettopp hadde kommet fra Thailand er drømmen. For da veide jeg ca 82/83 kg. Og det har jeg ikke vært siden. De rundene jeg har hatt med diverse slanking har stort sett stoppet rundt 94, som jeg nå har passert. Så nå er jeg mer optimistisk enn før sommeren!

Så får vi se om jeg ender godt inn på 70-tallet. Det er kanskje den største drømmen.

 

Blogglistenhits