En idé kan bli en vane

Da alarmen ringte kl 06.00 i dag var jeg mer motivert enn vanlig på å stå opp. Jeg var ute av senga før det var gått fem minutter. Det vil si at jeg ikke snoozet i dag.

Grunnen til at jeg var så motivert var at da jeg i går etter retur fra jobb i Oslo stort sett lå og halvsov på sofaen, og den løpetreningen som jeg hadde vært så motivert for på morgenen bare ble en drøm. Så der jeg lå i svime bestemte jeg meg for å teste ut morgenløping. Og for å rekke det måtte jeg komme meg ut av huset før 06.15.

Dette var gårsdagens plan. Jeg fikk bekteftet at gangveiene i nabolaget var greit brøytet i går da jeg gikk kveldstur med bikkja. Så det ville ikke være noen hindring. Og når gradestokken i tillegg viste plussgrader var det ingen unnskyldning for å ikke gjennomføre løpetreningen.

Greit påkledd, med en trøtt bikkje i bånd gikk jeg ut døra hjemme. Selve planen var lik som på søndag, når det kom til lengde på løping og gange. Den største forskjellen, bortsett fra tidspunktet, var snøen. For da jeg kom til lysløypa var det jo ikke brøytet inn der. Men jeg var heldigvis ikke første som brukte lysløypa siden snøen la seg, så det var en god nedtråkket sti. Den er jo naturlig nok litt ruglete, så det er nok en del småmuskler som hjelper til med stabilitet som har våknet litt i dag.

En annen anderledes ting var bikkjas turglede. Det var helt greit å gå de første fem minuttene som er oppvarming, og det var virkelig gøy å løpe det første minuttet. Men da vi kom til gåintervallet var det ikke like gøy. For i tillegg til at vi nå beveget oss saktere så passerte vi snarveien. Dermed satt bikkja seg på bakbeina, noe som resulterte i at jeg måtte dra og lokke litt før hun ga opp. Etter det var det greit nok å være på tur, og da jeg var halvveis i økta og vendte nesa hjemover ble iveren og farta større.

Vel hjemme var det en sulten hund som løp rett inn på kjøkkenet for å spise, og for min del bar det rett i dusjen.

Nå sitter jeg på toget inn til Oslo igjen og er spent på om jeg vil merke noe på kroppen i dag. For jeg har aldri løpt om morgenen før. Jeg antar at jeg kommer til å være mer sulten enn ellers, og hvis jeg i tillegg føler meg mer opplagt etter kl 14 i dag er det supert.

Blogglistenhits