Fredagstanker

Morgenstund har…

gull i munn, er tull i grunn, eller no’.

Så sitter jeg igjen i en knirkete vogn på R20 fra Sarpsborg til Sandvika. Det vil si, jeg må bytte tog på Oslo S, for heldigvis går ikke R20 videre.

Jeg sier heldigvis for det har skjedd mer enn en gang at jeg har sovet så hardt at jeg ikke merker at vi kommer frem. Så det ville vært innmari kjedelig å våkne langt forbi der jeg skal.

B-menneske

Jeg putter meg selv inn i kategorien B-menneske. Som et eksempel pleier jeg å våkne til noe min kjære går og legger seg. Og når han står opp for å gå på jobb er jeg langt borte. Ikke i drømmeland en gang.

Da jeg fikk min første vekkerklokke mente min storebror at jeg gikk i koma når jeg sov, for han måtte gå inn fra naborommet å skru av den klokka, og jeg merket hverken klokka eller han. Han var for så vidt snill, han kunne ha ristet liv i meg på flere forskjellige ubehagelige måter, men det gjorde han ikke.

Så når det kreves at jeg står opp tidlig gjør det nesten vondt når alarmen settes på 05.ettellerannet. om det så hadde stått 05.59 føles det verre enn 06.00.

En gang hadde jeg en mobil som hadde bakgrunnsbilde. Soloppgang når alarmen stod etter 06.00, men stjerne og måne når det var før. Så når jeg skulle nå dette toget, som forlater Sarpsborg 06.53, må alarmen stå på 05.40 eller 05.50 og når det den gang kom nattbakgrunn gjorde det ikke saken bedre.

Trøtt i trynet

Men det som forundrer meg er de som får til dette hver dag! For når jeg kjører hjemmefra kl 06.30 er det utrolig mye trafikk på fylkesveien allerede.

Det kan jo ikke bare være sånne som meg som bare gjør dette inn i mellom, men personer som faktisk har dette som vane. Jeg håper for deres skyld at de blir vant til det.

Fredag, eller fridag

I utgangspunktet skulle jeg ha fri i dag. Jeg hadde tenkt å gå på yogatime kl 10.00, og ha en dag hvor jeg ikke gjorde så mye.

Men så i går, ca 14.30 fikk jeg en telefon fra en gammel bekjent. En som jobber hos en av våre kunder.

Han var litt fortvilet, for begge de som jobber med lønn hadde blitt sykmeldt, og de ansatte skal ha lønn på tirsdag. Det betyr at fila som går til bank må være i nettbanken mandag.

Så han lurte på om jeg hadde mulighet til å hjelpe dem. Og jeg kan ikke si nei til gode venner. Selv om de er kunder har jeg et litt tettere bånd til dem enn til mange andre.

Det har seg nemlig sånn at jeg tidligerehar kjørt lønn for dem i ca to år, og jeg har vært med i hele prosessen fra de valgte å ta lønnsarbeidet selv.

Så med tanke på alle de hyggelige menneskene, og at det er en trivelig og ikke stressende oppgave da jeg selvsagt at det var ikke noe problem.

Derfor sitter jeg nå på toget, alt for tidlig på dagen.

Trening

Jeg nevnte at jeg hadde tenkt å bli med på yoga i formiddag. Det blir jo ikke mulig. Men nå er treningslysten tent igjen. Så i bilen på stasjonen ligger treningsbagen, med alt man trenger til en økt etter jobb.

Så nå er det spennende å se om jeg får blitt med på en gruppetime, eller skal kjøre egentrening. Men uansett skal jeg trene.

Treningseffekt

I løpet av desember kjente jeg hvordan kroppen ble vondere og vondere. Hoftene var stive og vonde når jeg skulle opp og ned fra sittende posisjon. Nakken ble stivere, konstant hodepine og armene begynte å gi smerter omtrent som om jeg hadde senebetennelse.

Så nå, i 2019 var det helt klart: Denne kroppen MÅ trenes. Og jeg tok meg selv i nakken forrige søndag. Kom meg på trening, og på tirsdag og sannelig var jeg på bassengtrening på onsdag også. Og effekten litt heldigvis ikke vente på seg!

I dag, fem dager etter den første økta gjør ikke kroppen så vondt lenger. Jeg har vært litt støl, men det er en bedre vondt enn vondt på grunn av inaktivitet.

Og når jeg får så gode resultater etter bare noen få økter er det ikke tvil om hva kroppen trenger. Så da får jeg være en snill jente og høre på dens krav.

God helg

Når jeg nå skal inn i en ny helg er det godt å vite at jeg har gjort gode ting for kroppen denne uka. Jeg kan ta hviledag på lørdag, og starte en ny treningsuke på søndag.

God helg til alle dere som leser dette!

Blogglistenhits