Gelé

Klokken var 06.50, og jeg stod opp for å gå på jobb. I det jeg går forbi rommet til guttungen stikker jeg hodet inn og sier “God morgen, nå må du stå opp!” Jeg var ikke helt forberedt på svaret: “Hvorfor det?” “Klokka er ti på syv”, sa jeg og gikk ned trappa. I det jeg gikk inn på badet hører jeg ham i trappa, “mamma, det er høstferie”. Jeg fikk så dårlig samvittighet, men ba han gå og legge seg igjen.

Jeg hadde en kort dag på jobb, og så var det endelig på tide med en time med PT Salvesen. Det har blitt alt for lenge siden siste gang. TIng har liksom ikke passet for den ene eller andre. Men nå, i dag skulle jeg endelig pushes! Jeg dro fra jobb i god tid, og var fornøyd med dagen. Halvveis til treningssenteret kjører jeg i fortauskanten, og i løpet av sekunder hører jeg den lett gjenkjenbare flapselyden av et punktert dekk. Jeg krypkjørte inn på parkeringsplassen rett ved siden av og satt fra meg bilen der, så bar den siste biten til fots i øsregnet.

Vel fremme på treningssenteret skifter jeg til treningstøy, men har brukt tiden jeg skulle bruke til oppvarming på å gå til senteret. Så det er rett inn til PT Salvesen for vekt og litt samtale. Når det var unnagjort, så var vi i gang, Torturisten og jeg 😉 Siden det var så lenge siden siste gang han trente meg var det litt ekstra dytt. Eller kanskje litt mindre futt i musklene mine.

Det var de vanlige rundene med markløft, arnold press, nedtrekk og knebøy. Etter det så sier han at vi skal jobbe litt ordentlig. Så vi går til Leg extensions maskinen. Jeg er ikke spesielt glad i den. Når jeg spør hvor mye vekt jeg skal legge på, og sier at jeg pleier å legge på 27 kg. Så forteller han at jeg skal ta 12-15 repetisjoner 7 ganger. Jeg begynner med mine 27 kg. men må etter noen sett måtte vi lette litt på vektene. Og jeg klarte etterhvert kun fire repetisjoner, og PT Salvesen maste på at jeg måtte jobbe, og ikke bare sitte der. Jeg kan love deg at jeg jobbet. Men musklene ville ikke jobbe. Når han til og med hjalp til med å løfte stanga klarte jeg knapt å løfte leggene selv. Jeg fikk tips om å gå litt mellom rundene. Og da jeg prøvde det var det bare gelé i musklene. Og likevel var det flere sett.

Når jeg endelig var ferdig med legg extensions var det over til kettle bell sving. Igjen er det involvert bøying av knær og rumpe. Det var ikke noe problem å få riktig bevegelse på rumpa. Men beina ville ikke gjøre jobben sin. Hver gang jeg bøyde litt i knærne hadde jeg ikke lenger kontroll på bevegelsene i beina. Når beina da sviktet fikk jeg feil sving i ryggen og det trigget ryggsmertene. Da fikk jeg lov å sette meg ned. Jeg tror egentlig han mente at hvis jeg prøvde å bli stående så kom jeg snart til å havne på bakken uansett. Så jeg satt meg på en step-kasse, og så sier han at han ba meg sette meg for å ha gleden av å se meg prøve å reise meg igjen. Torturisten! Da jeg hadde fått pusten tilbake la han en matte på gulvet og ba meg legge meg ned. Og før jeg la meg ba jeg om å få vite om jeg skulle ligge på mage eller rygg, for jeg orket ikke snu meg hvis jeg hadde lagt meg på feil side. Det var tid for planken. Og av alle øvelsene jeg ikke er så glad i gikk planken overaskende bra.

Jeg klarte helt fint å gå ut fra treningssenteret. Men ser for meg at i morgen eller overimorgen så går jeg som denne dama.

 

Blogglistenhits