Geocaching II

Søndag 30.08 dro hele familien pluss to fra slekta ut på tur for å geocache i Halden. Vi hadde funnet en del cacher i nærheten av Fredriksten Festning, så målet var å finne alle disse. Kl. 11 satt vi i gang. Med to gps’er klare til lokalisering. Far og storesøster sprang av gårde med den ene gps’en. Så lillebror og jeg ble hengende etter. Han var egentlig ikke så veldig motivert til å dra på lang tur, uten vogn… Da vi endelig tok igjen de andre håpet jeg at vi skulle få bli med å lete litt. Men vi var høyt oppe på en side av festningen hvor det var ganske bratte kanter og langt ned. Så jeg ble mer opptatt av å passe på at lillebror ikke gikk for nærme kanten. I tillegg blåste det kraftig, så jeg ble ekstra bekymret for at han skulle miste fotfeste. Cachen ble funnet, logget og lagt tilbake. Så bar det avgårde til neste sted. Og for de som har vært på Fredriksten festning vet at det er mange trapper og krinkelkroker, så vi gikk ned fra den bratte “veggen” og ned til bakkenivå, for å gå opp en lang trapp og ut på en ny kant. Denne var virkelig skummel, så der ble ungene beordret til å holde seg godt unna. Denne gangen måtte vi gi opp. Men ikke før far i huset hadde løpt opp og ned og rundt omkring i 20 minutter eller noe. Så det bar videre til neste. Denne fant vi ganske greit. Så ny logging, bytting og gjemming. Vi gikk videre til steder litt utenfor selve hovedfestingen. Lillebror var ikke så motivert til å gå i samme tempo som de andre. Så han og jeg endte stadig opp med å tusle bakerst. Det ble litt hopping som en frosk, litt klaging på at han ikke hadde vogn og av og til full stopp for å erklære at han ikke skulle gå mer. Til slutt fant vi ut at vi skulle forklare han at vi lette etter skatter. Og han ville da vite om det var Kaptein Sabeltann sin skatt. Vi ble enige om at det var ikke hans, men at han kanskje også lette etter den, og at vi skulle prøve å finne den før han. Dette gjorde motivasjonen hans litt større.

De store barna, og far var veldig i farta. De kranglet nesten om hvem som skulle få holde gps’en, og det var virkelig om å gjøre å finne cachen først. Så de hadde sin interne konkurranse der i fortroppen. Og når jeg endelig kom frem til stedet var det alltid min ære å få signere loggboka. De var så snille at de hentet ned boksen til meg hvis den lå på upraktiske steder (noe den ofte gjør).

Vi var ute i 5 timer, og gikk tilsammen 4,5 km. Og da vi satt i bilen på vei hjem lurte begge jentene på når vi kunne gå ut på tur igjen. Det er så herlig å ha funnet en aktivitet som gjør at hele familien koser seg sammen ute i naturen. Vi har lyst til å gå ut uansett vær. Og det i seg selv syns jeg er flott!

Blogglistenhits

2 thoughts on “Geocaching II

  • Det er det. Din bror er helt hekta. Ungene også, forsåvidt. Så her har vi truffet blink med familiehobby.

Det er stengt for kommentarer.