Gratulerer med morsdagen!

Jeg har tidligere skrevet innlegg til/om pappa på hans bursdag og på farsdagen. Men jeg kan ikke huske at jeg har skrevet et til morsdagen.

Så her kommer det endelig et.

Mamma

Jeg er en av de heldige som har en mamma som engasjerer seg i livet mitt. Jeg er ikke i tvil om at hun vil mitt beste. Selv om vi ikke alltid er enige om hva som er mitt beste. Men nå som jeg selv har vært mor noen år skjønner jeg bedre hvordan det kan være forskjell mellom hva man selv mener er best og hva andre mener er best.

Du er ei dame som ordner opp i ting. Og du liker å holde på med ting.

Strikking

Her om dagen fortalte jeg deg om mitt tidligste strikkeminne. Og det er fra vi bodde i Roald Amundsens vei og du lærte meg å strikke. Jeg var kanskje 5 år, satt i stolen til vårt barnemøblemnet helt inn til din stol. Og det kom en glede i meg over å kunne strikke, sånn som bestemor, tante Åse og tante Grethe. De neste 40 årene har du brukt på å fortelle at du ikke kan strikke.

Da jeg gikk på videregående skole lærte ei venninne meg å hekle. Og da jeg flyttet til Trondheim etter videregående hev jeg meg rett i et tullete strikkeprosjekt. En genser, som jeg nok ikke hadde orket å strikke i dag.

For selv om mange mener vi er veldig like er vi litt forskjellige når det kommer til innfallsvinkler på håndarbeid, eller i alle fall den delen som innebærer garn. Der er jeg ganske fryktløs, mens du fremdeles tror du ikke kan strikke. På tross av at du de siste 4-5 årene alene har strikket utallige ullsokker, flere babytepper, luer og sikkert flere ting jeg ikke kommer på i farten.

Sying

Du er litt mer fryktløs når det kommer til lek med symaskin. Der har jeg vært veldig mye tregere. Jeg kjøpte en symaskin da jeg jobbet i Trondheim, og sydde litt kjoler til jentene da de var små. Men så må min produksjon brakk i mange år.

I mellomtiden blomstret du opp. Du lærte deg lappeteknikk og quilting. Du har laget utrolig masse flott tepper og duker. Så etterhvert begynte du på andre ting. Du begynte å sy vesker, punger og annet rart. Og nå er det bare YouTube som setter grenser for hva du prøver deg på. Når andre har sytreff med venner kan du finne på å ha sytreff med YouTube. Flere av dine bilder på Facebook har undertittel “Sydd med YouTube”.

Da pappa døde kjøpte jeg meg en god symaskin. Vi to hadde en mor/datter-tur til Lillestrøm og kjøpte en maskin. Den ble ikke akkurat overarbeidet. Og du har stadig kommet med ytringer om at jeg bare kan komme til deg så skal vi sy sammen. Men jeg har ikke kommet i gang. For jeg har ikke helt visst hva jeg ville sy.

I høst hadde jeg meldt meg på sytreff sammen med ei venninne, men så måtte hun avlyse, og da fikk jeg litt panikk. For jeg følte ikke at jeg passet inn alene sammen med masse sydamer. For jeg er jo strikkedame. Så jeg sendte en litt desperat melding til deg om du ville bli med i stedet. Og heldigvis ville du det. Så vi fikk en fin helg på Greåker.

Og inspirert av Marianne og deg på hobbymesse kjøpte jeg inn stoff og mønster til kjoler og topper. Så nå ser jeg gleden av å sy til meg selv. I tillegg til at jeg synes det er morsomt å teste ut om jeg kan lage ting til hundene som jeg er fornøyd med.

Det siste er når jeg kom til deg for å hjelpe deg å plassere kantebåndsapparatet ditt på din maskin. For det har jeg brukt en del allerede. At jeg skulle kunne hjelpe deg med noe på syrommet hadde jeg ikke sett for meg. Men der satt jeg, med to egne maskiner (er ikke trygg på andre maskiner) og dine fire maskiner. Her har du maskin til vanlig søm, til overlock, til brodering, til kantebånd og kanskje en i reserve?

Så jeg ser frem til flere sydager, og andre opplevelser. Neste gang skal jeg være mindre opptatt av hva jeg lager, så jeg kan få tatt et bilde av deg også 😉

Glad i deg!

 

Blogglistenhits