Nyttårsfortsettelser

Vi er snart ferdig med første døgn av 2018, og mange av oss starter året med ønsker om endringer i det nye året. For egen del vil jeg i 2018 videreføre en del av de endringene jeg allerede har startet. For sommeren 2017 gjorde jeg noen grep for å bedre min livskvalitet. Jeg begynte å trene, først alene så sammen med PT Salvesen. Med hans støtte, oppmuntring og veiledning har jeg også endret på matvaner og utfordret meg selv masse på trening.

I løpet av vinteren 2016/2017 nådde jeg min maksvekt gjennom tidene. Baderomsvekta mi rundet nesten 120 kg. Og på våren fikk jeg vikaren til fastlegen min til å sende en henvisning til overvekstklinikken på Sykehuset i Østfold, for jeg klarte ikke ta tak i ting på egenhånd. Og med mine tilleggsproblemer, som søvnapné og store risiko for diabetes 2 håpte jeg på hjelp, selv om ikke min BMI var høy nok til å få hjelp uten disse problemene. Sent på våren meldte jeg meg inn på et treningssenter etter at min kjære hadde trent der noen uker.

Da jeg ba om veiledningstime for å få hjelp til hvordan det ville være hensiktsmessig for meg å trene kommer praten inn på fordelen ved å ha en PT (Personlig trener) fremfor å trene på egenhånd. Før jeg dro på denne timen hadde min kjære snakket om at jeg kunne kanskje prøve noen timer med PT for å komme i gang. I løpet av samtalen lovet PT Salvesen at han kom til å være helt ærlig, og kanskje litt streng i sin tilbakemelding til meg. Og det sa jeg at var fint. og jeg var klar for det. Så da han med klar tale kommenterte på at jeg hadde litt høy BMI og litt mye fett rundt magen så jeg det ikke som hverken for strengt eller slemt. Dette var jo ting jeg var klar over på forhånd. Jeg er overvektig, men ikke blind for hva det medfører.

I løpet av et halvt år har jeg vært inne på treningssenteret godt og vel to ganger i uka, i gjennomsnitt. Så mange ganger har jeg nok aldri vært på noe annet treningssenter tidligere. Noen ganger alene, noen ganger med min kjære og så en del ganger med PT Salvesen. Noen dager har det vært en glede å gå på trening og alt har virket lett. Andre ganger har det vært en større styrkeøvelse å passere dørstokken inn til treningssenteret enn å løfte vekter når jeg først kom innenfor. Og de aller fleste gangen var det en bedre følelse i meg da jeg gikk ut av senteret enn da jeg kom inn.

12. mars 2017

Styrke og kondisjon har blitt betraktelig bedre i denne perioden. Og det er lettere å følge matplanen til PT Salvesen også. Så da jeg gikk på vekta nyttårsaften her hjemme viste den 100,2 kg. Det vil si at jeg i løpet av 2017 har jobbet bort nesten 20 kg. Og å vite at jeg gikk ut av 2017 med 20 kg mindre helseplager enn jeg startet det med er fantastisk. Og jeg skal fortsette jobben i 2018 også. Så når vi skriver 2019 så er kroppen enda bedre ivaretatt, og helsa bedre og mer stabil.

 

1. januar 2018

Så i og med at jeg ikke føler at jeg kan lage et stort nyttårsforsett om å slanke meg, eller begynne å trene så har jeg bestemt meg for andre ting. Så i dag har jeg avinstallert alle spill, bortsett fra Wordfeud på min telefon. Og jeg har deaktivert Facebook-appen. For dette tar veldig mye av min tid. Det er under tolv timer siden jeg gjorde det, og jeg har ikke tall på de gangene jeg har tatt opp telefonen for å spille en runde med det ene eller det andre. Jeg får heller ta opp strikkepinner, heklekrok og garn når jeg trenger noe å holde på med.

Blogglistenhits