Produkttest av Curcumin

Reklame

Bakgrunn

Før jeg inngikk samarbeid med Farmateket Borg Amfi om å være ambassadør har jeg hatt mange og lange samtaler med Veronika der om produktene. Jeg er naturlig ganske nysgjerrig av meg og spør om alt mulig rart. Og siden jeg går på litt forskjellige medisiner for de tingene jeg sliter med er det alltid spennende om jeg kan bytte ut noen av medisinene jeg tar med forebyggende naturlige ting.

De tingene jeg bruker medisiner forholdsvis regelmessig for er diverse smerter, angst, depresjon og søvnproblemer.

Angst- og depresjonsmedisineringen kommer jeg ikke til å røre. Der er jeg for sårbar, og det tuller jeg ikke med. Men å kunne teste mer naturlige midler mot søvnproblemer og smerter gjør jeg gjerne.

Og dette har vi snakket litt om. Jeg har i et drøyt halvår brukt sterkt B-vitamintilskudd etter at legen oppdaget at jeg hadde veldig lave verdier av folat. Jeg håpet at dette skulle hjelpe på følelsen av depresjon som har vært økende. Men foreløpig har jeg ikke merket så mye til det.

I en samtale jeg hadde med Veronika kom vi inn på det med smerter, og betennelser i kroppen. Noe som er typisk for oss med fibromyalgi. Og da sa hun at de hadde et produkt som var bra der. Hun hadde prøvd det selv, selv om hun har andre ting enn fibromyalgi hun tok det for, og hun hadde god effekt.

Selv om jeg er nysgjerrig er jeg også litt skeptisk, så jeg som kan være veldig spontan på mange ting blir litt skeptisk når det kommer til å ta avgjørelsen på om jeg vil droppe det kjente for å prøve det ukjente.

Reumex Curcumin

Produktet Veronika anbefalte meg er Reumex Curcumin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da jeg bestemte meg for å prøve Curcumin hadde jeg gått på smertestillende to ganger om dagen for generelle smerter i kroppen. Når jeg ikke tok smertestillende hadde jeg “febervondt” i kroppen hele tiden. I tillegg kjentes det ut som venstre albue og skulder var i ferd med å bli betent. Jeg hadde prøvd å holde de litt i ro, og det har hjulpet før, men nå slapp det ikke tak.

Så en fredag tok jeg siste dose smertestillende for å la kroppen tømmes ordentlig før jeg kjørte i gang mitt testprosjekt.

Testperioden

Jeg startet testen 25. juni, og skal jobbe meg gjennom en pakke Curcumin som en kur. Jeg er ennå ikke ferdig med pakken, så dette er en underveisvurdering. I skrivende stund har jeg da brukt dette i drøyt tre uker.

Det gikk ikke så lang tid før jeg kjente at albue og skulder ble bedre, og i løpet av de første to ukene kjente jeg heller ikke til “febervondten”. Så forrige uke kom den virkelige testen. Det var en uke i telt, sovende på luftmadrass i sovepose. Det pleier å kjøre kroppen litt ekstra hardt. Og for å virkelig sette prikken over i’en så er det også en uke med lite komfortable stoler. Hvilket gjerne merkes i hofter, bekken og rygg. Så på slutten av uka er det ofte slutten av Annika også.

Når jeg i tillegg startet uka med skikkelig vondt i bekkenet etter pakking, bæring og teltoppslåing hadde jeg ganske negativt syn på hvordan kroppen kom til å være gjennom uka. Men når jeg hadde fått hvile meg litt ekstra de første dagene slapp de smertene og kroppen nærmet seg normal funksjon.

På torsdagen så slo det meg at selv om jeg var litt stiv når jeg skulle komme meg opp av stolene så hadde jeg ikke vondt. Og selv om jeg var sliten og slapp i varmen kom ikke den vondten som jeg kunne forventet, og det var virkelig en bonus.

Konklusjon

Daglig dose av smertestillende fra legemiddelindustrien for å holde smerter i sjakk, eller en bruk av Curcumin for å motvirke betennelser og smerter er da spørsmålet.

 

I og med at jeg ikke vet hvordan kroppen reagerer etter kuren kan jeg ikke si med hundre prosent sikkerhet hva jeg ender opp med å gjøre. Men jeg vet nå etter en del års erfaring med egen kropp at jeg ikke alltid trenger smertestillende daglig. Så hvis denne kuren kan utsette en ny runde smerter så er det helt fantastisk! Denne gangen var kroppen dårlig igjen, på det stadiet hvor jeg pleier å si at den er litt råtten. Og at jeg føler meg som en gammel kjerring. Når jeg sitter her og skriver er jeg ganske optimistisk for utsiktene etter at jeg er ferdig med kuren. Og jeg kommer til å la smertestillende ligge en periode for å se hva som skjer.

På lang sikt er en ting ganske sikkert, og det er at det er nok tøffere for kroppen å kjøre på med smertestillende enn med Curcumin. Jeg har ikke opplevd noen bivirkninger, men det kan man fort få av smertestillende som tas over tid.

Så min konklusjon blir at dette er et produkt jeg kommer til å prøve igjen ved behov. Og skulle det bety daglig over tid så tar jeg den ekstra kostnaden det er å kjøpe den mot å få smertestillende på blå resept. Så sparer jeg samfunnet for noen penger i samme slengen.

 

 

 

Blogglistenhits