Puslespill

I alle år har puslespill vært en av mine favoritthobbyer. Jeg husker det første puslespillet som var litt ordentlig som jeg la. Det var et lillebroren min fikk i gave, en hvit hund i gress, 200 biter. Jeg var utrolig stolt da jeg hadde fullført det. Etter det ble det mange puslespill i forskjellige størrelser.

Det største jeg har puslet var på 5000 biter, hvis jeg husker korrekt. Oppgaven ble gitt til meg av min venninne da jeg gikk på Tyrifjord videregående skole, en internatskole. Denne venninnen gikk ikke selv på Tyrifjord vgs på dette tidpsunkt. På rommet jeg delte med ei venninne måtte gulvteppet rulles bort for å få en plass å legge dette puslespillet. Motivet på dette puslespillet var hentet fra en middelhavslandsby. Det var sandfargede hus, sandfarget brostein i gatene og annet. Men det var noen tusen biter av diverse sandfargenyanser. Det tok sin tid, men jeg koste meg likevel. Helt til eieren av puslespillet kom på besøk og jeg fortalte at nå var jeg ferdig. Hennes respons var nemlig omtrent som dette: “Herlig! Da er den beste delen bare igjen, nemlig å ta det fra hverandre igjen!!” Og jeg tenkte “Ikke snakk om!” Alle de timene jeg har lagt ned her, da skal jeg ha gleden av å plukke det fra hverandre igjen. Så jeg gikk rett på rommet og demonterte hele greia.

Zuiderzee museum

Zuiderzee museum

Andre puslespill koser jeg meg så mye med at det å legge dem flere ganger er en sann glede. Det er nesten litt meditasjon å legge puslespillet. En gang i tiden hadde vi en papegøye som fikk fly fritt i stua, han pleide å gå rundt i boksen og plukke biter. Han var ikke til hjelp, men litt kos var det likevel.

I mange år har jeg ønsket meg puslespillmatte som gjør at jeg kan pakke bort puslespillet mens det er i arbeid, for det har ikke vært like lett å legge puslespill som tar litt tid med barn i huset. Spesielt ikke når det eneste bordet som er stort nok til litt store puslespill er kjøkkebordet, og det fungerer som pult til tre barn og arbeidsbord for det meste jeg holder på med. Og i år fikk jeg endelig det i bursdagsgave, og den er innviet.  Det ble benyttet til å legge et puslespill jeg kjøpte for tre år siden da jeg var på min første tur med min nåværende arbeidsgiver til Nederland. Et puslespill som ikke var en fryd å pusle. Det var den type puslespill hvor det kunne være mulig å legge biter på feil sted. Og med flere forskjellige områder med taksten og trær. Men etter noen kvelders frustrasjon ble det ferdig. Jeg syns motivet er fint. Det er en collage av bygninger fra Zuiderzee museum, et friluftsmuseum i Nederland. Men på grunn av ekstra jobb for å få alle brikker på riktig sted, og det faktum at jeg har startet på dette puslespillet tidligere uten å fullføre gjorde til at jeg denne gangen bestemte meg for å ramme inn puslespillet. Jeg tror jeg kun har rammet inn et puslespill tidligere, men denne gangen orket jeg ikke å ta det fra hverandre for så aldri å legge det igjen. Dermed har jeg fått pynt på gangen 🙂 Selv om bildet her ikke viser hvor bra det egentlig ble.

Så på jobben en dag forrige uke var jeg i samtale med en kunde ang problemer i oppsettet i deres installasjon av Visma Lønn. Jeg gikk gjennom oppsettet og korrigerte der det var feil, og ga noen tips underveis.  Når vi satt der og korrigerte sa han at å finne ut av hva som skulle settes opp hvor var omtrent som et puslespill. Så det er kanskje derfor jeg stortrives i jobben min 😀

Blogglistenhits