Sukker(s)topp

Bursdag

For 12 år siden lå jeg utslitt, men lykkelig i en seng på sykehuset i Fredrikstad med en nyfødt gutt i armene. Etter en uke med veer som kom og gikk kom han endelig ut på morgenen 29. april. Og dermed ble jeg mamma til en sønn. Med to storesøstre var det en ny opplevelse. Og det er stadig nye opplevelser å ha en gutt, etter å ha vært gjennom to jenter i deres opp- og nedturer i barndom og på vei til voksenverden.

Denne helga har vært bursdagshelg. I går hadde han besøk av en kamerat, og en kamerat med online, og de koste seg med online gaming. Vi andre nøt taco og gutta fikk bestille pizza. Etterhvert ble det servert både kake og snacks. I og med at det var lørdag koste jeg meg med det jeg hadde lyst på i løpet av ettermiddagen. Det ble ikke noe kake, men det ble nok litt for mye snacks. Både smågodt og Pringles.

Trening

I dag er det søndag, og etter å ha sunget for bursdagsbarnet på senga, som tradisjonen tilsier, pakket gubben, yngstedattera og jeg treningssaker og kjørte til byen for å trene. Jeg skal løpe en etappe på holmenkollstafetten på lørdag, og jeg ligger litt etter på løpetrening. Så den siste uka har jeg kjørt inn kondisjonstrening i tillegg til vanlig trening når jeg har trent på egenhånd. Og i dag var intet unntak. Det ble en halv time på mølla. Intervallene jeg løp på i dag etter oppvarming  var 3 min løp, 1 min gange, 5 min løp, 1,5 min gange to runder, og så noen minutter med nedkjøling. Noe både puls og pust satt pris på. Jeg svettet som en gris og pusten fikk kjørt seg. Men på det tempoet jeg hadde på mølla løp jeg ca 100 på ett minutt.

Og jeg er veldig klar over at det ikke er veldig fort, men akkurat nå klarer jeg ikke raskere. Dette gjør at jeg er veldig glad for at jeg har en kort etappe. Så håper jeg at stemningen rundt løypa på lørdag gir meg et ekstra kick, så jeg klarer å yte litt ekstra. Og så er det jo bare en intervall, ikke en halvtimes økt. Så jeg trenger ikke ha noe å gi etter å ha gått i mål.

 

 

Etter at pulsen hadde roet seg ble det litt styrketrening. Men det ble ikke så lang økt, for gubben og dattera var nesten ferdig med sitt når jeg var ferdig med å løpe. Men jeg rakk å kjøre litt på mage og rumpe. Så måtte jeg også prøve det siste apparatet som er kjøpt inn til senteret. Og jeg var nysgjerrig på å prøve det. De andre to var ikke like nysgjerrige. Jeg fikk en av dem til å filme meg. For etter å ha sett bildene Sky Fitness hadde lagt ut på Facebook av noen som visste hvordan det skulle bruke, var jeg ganske sikker på at jeg ikke kom til å komme meg opp igjen etter å ha senket meg ned.

 

Min variant er ikke like korrekt, for å si det sånn. Men jeg tror nok jeg fikk jobbet med noen muskler likevel. Selv om det ikke var akkurat de musklene man skal treffe.

 

 

Feiring

Etter den testen bar det hjem for de siste forberedelser til familieselskap. Jeg hadde bakt bursdagsbarnets favorittkake, myk pepperkake, i går, men med ei datter med melkeallergi og hennes kjæreste som har cøliaki må man planlegge litt ekstra. Jeg hadde på forhånd husket å kjøpe glutenfri brownies kakemiks. Men den har selvfølgelig melkepulver i seg, så da måtte jeg ordne en kake til, som er melkefri. Og hun ønsket seg også brownies. Dermed måtte mor bake to brownies, og holde kontroll på hvilken som var melkefri og hvilken som var glutenfri.

Den samme problematikken kom når vi skulle lage pizza. En halv pizza med melkefri topping, og pizzabunner som var glutenfri. Heldigvis var den glutenfrie bunnen rund og de andre firkantet. Gjestene kom, maten ble spist og vi hadde en veldig koselig stund på verandaen. Det er faktisk første dag i år jeg har orket å sitte på verandaen. Og i t-skjorte til og med.

Jeg koste meg med et stykke brownie og et lite stykke myk pepperkake. Og nå kjenner jeg at denne helgas sukkerforbruk har vært langt utenfor det som er bra for meg. Det står en stor pose med smågodt og to rør med Pringles i en pose på kjøkkenet. Den tror jeg at gubben skal legge på et lurt sted, eller kanskje jeg bare skal legge det på soverommet. For det er stort sett etter at gubben har lagt seg at selvdisiplinen blir skikkelig svak. Og nå skal jeg ikke gå på en slik sukkertopp på lenge! Det skal heller bli sukkerstopp!

Blogglistenhits