Er jeg vanskelig?

På forsommeren bestemte min kjære og jeg oss for å ta tak i en litt for avslappet livstil. For mange timer i uka tilbringes sittende. I alle fall for meg, som i tillegg til stillesittende hobbyer har stillesittende arbeid. Så vi meldte oss inn på treningsstudio som mange gjør. Han var veldig motivert, jeg var ikke fullt så motivert.

På grunn av mine flere titalls kilo overvekt trives jeg ikke helt å gå inn i et treningsstudio der de fleste ser ut som om de bor der. Så kommer jeg med min slitte joggebukse, for det var den jeg hadde som fremdeles går an å bevege seg i når man trener. Etterhvert ble jeg mer og mer motivert. Og ser at på dette treningsstudioet er vi flere som ikke bor der. Det er folk med alle mulige kroppsfasonger, og treningserfaring og behov. Så da fant jeg ut at jeg ville kjøpe meg noen treningsklær som ser litt freshere ut. Og da begynte jakten. For å gå inn i en sportsbutikk og se etter dametreningsklær som har mer enn én X før L er en gangske håpløs jakt. Om det er tights, topp eller trenings-bh så er det nesten umulig å finne. På de siste 5 årene har jeg funnet 2 topper, 1 bh og 1 joggebukse (den tidligere nevnte) i sportsbutikker. Og jeg har vært innom mange. Jeg har vært på Norwegian outlet og sett gjennom alle butikkene der, jeg har vært innom alle de forskjellige sportsbutikkjedene og jeg kommer ut like tomhendt.

Det eneste stedet jeg kanskje kan finne noe er i klesbutikker. Men de har ikke så stort utvalg i farger og fasonger. Og jeg skulle jo ønske at jeg kunne velge annet enn svarte klær. Personlig liker jeg for eksempel klærne til Kari Traa. Men der finner jeg heller ikke noe som passer en med store former.

Da jeg i tillegg i sommer skulle til Hemsedal med familien så tenkte jeg at kanskje jeg også burde skaffe meg en fritidsbukse. Så jeg ikke måtte gå med jeans på tur i fjellet. Men der kom problemet igjen. Det er i alle fall umulig å oppdrive i den type butikk der de med «normale» størrelser handler.

Så for meg blir dette et tankekors. De aller fleste overvektige mennesker vet at det er sunnere å bevege seg enn å sitte stille. Og anbefalingene som kommer fra forskjellig hold oppfordrer til aktivitet som skal øke pulsen, hvilket for meg betyr svette. Og i mitt hode er det da logisk at vi som absolutt skulle kommet oss ut av sofaen og inn på treningsstudio, eller ut i naturen vi burde også lett kunne kjøpe passende klær. At man ikke får tak i klær kan for noen være et av hinderne som gjør at man holder seg i sofaen.

Så jeg håper at noen skulle se at det er et marked for treningsklær som har flere X’er på størrelsen. Og at når man kommer inn i en butikk at det ikke blir flaut å spørre etter slikt. For det er ikke morsomt å måtte spørre om de har store nok klær. Jeg har opplevd det som litt krenkende når betjeningen ser på meg og svarer at det tror de nok ikke. Og så finner de frem et plagg som tydelig er for lite og spør om kanskje det passer.

Blogglistenhits