Vinterens skatter

Vi skriver mars og våren titter frem. Solen skinner og temperaturen sniker seg oppover gradestokken. Vårfølelsen forsterkes av hestehov som titter opp i grøftekanten og fuglene som synger tidligere og tidligere hver dag. 

Bilde

Jeg nyter vårens ankomst i fulle drag. Jeg har til og med lånt meg en hund av min bror slik at jeg må ut flere ganger om dagen. Med hunden i bånd, lydbok på øret og hundeposer godt plantet i lomma går jeg mine runder i området rundt her jeg bor. Noen dager får jeg noen koselige opplevelser jeg tar med meg gjennom dagen. Første gangen jeg virkelig bet meg merke i dette var da jeg så en grønnspett som hoppet fra tre til tre i en liten treklynge. En annen dag holdt jeg på å tråkke på en padde. Og det koseligste var nok da jeg oppdaget noen små forsiktige hestehov som stod å solte seg i morgensolen. 

Bilde

Men andre dager er det ikke like positive opplevelser som følger turene. For sammen med de flotte vårtegnene kommer andre ting til syne. Det som nok frustrerer meg mest er alle hundebøsjene som dukker opp, og de ligger ikke alltid i grøftekanten, men på gangstien. Nei, det frustrerer meg ikke mest. Det som topper listen, ikke bare over frustrasjon, men også listen for idioti. Det er de som er så flinke at de plukker opp etter hunden, for så å kaste posen i grøfta! For en hundebæsj som ligger i grøfta vil etter litt tid løses opp og forsvinne. Men en som er godt innpakket i en pose holder lenge. Og hvis den som lufter hunden gjerne vil at innholdet skal bevares over lengre tid, siden posen ikke tas med til en søppeldunk så foreslår jeg at de heller lager en samling nær sitt eget hus, og ikke der vi andre går med både hund og barn.

En annen ting er de som kaster røykpakker og sneiper på parkeringsplassen til barnehagen. Men det er en annen historie.

Blogglistenhits