Barneselskap

Hva er vel koseligere enn at barnet ditt har fødselsdag. Det har gått enda ett år, det er mange opplevelser og minner man får med seg gjennom ett år med barn.

Min eldste datter fylte 12 år denne uken. Det betyr at hun nå går inn i sitt siste år som “barn”. Neste år er hun tenåring. Det er litt spesielt. Jeg tenkte at hun skulle få feire denne dagen på en litt spesiell måte. Siste “barneselskap”. Så jeg hørte litt med henne om hva slags selskap hun ønsket seg. Og da kom ønsket, som har kommet flere ganger før (men aldri blitt innfridd): Overnattingsselskap. Hun ville invitere sine beste venner og ha selskap som startet på kvelden, og varte til neste dag. Og siden jeg føler at det er litt spesielt at hun nå går inn i siste året før tenårene tar tak i henne, så tenkte jeg at jeg skulle la henne få denne festen som hun har drømt om i mange år. Så vi fant ut at hun kunne invitere noen venninner. Jeg tenkte en 4 – 5 venninner, men hun tenkte litt flere. Så vi kom til ett kompromiss, det ble 8 gjester. Nå er ikke leiligheten vår av det største slaget. Men jeg er åpen for litt utfordringer så jeg sa ja, uten å høre med min bedre halvdel. Han er derimot litt mer skeptisk til disse tingene. Jeg ordnet med barnepass på de to yngste, slik at ikke de skulle bli forstyrrende for festen. Da ønsket min kjære å også komme seg ut av huset. Og det syntes jeg var like greit. For storesøster og jeg koser oss når vi ordner slike ting sammen.

Far i huset fant ut at han skulle ta med seg lillesøster og dra på hyttetur. De fant en hytte via nettet og la planer. Og disse planene inneholdt selvfølgelig for oss, Geocaching. De har lagt opp til mange “cacher”.

I dag er selskapet. Lillebror ble sendt til mormor i går, far og lillesøster reiste på hyttetur i 11-tiden. Så var det storesøster og jeg igjen. Vi begynte på desserten. For planen var flere farger med gele i lag i plast-champangeglass. Første farge gikk som en drøm. Inn i kjøleskapet til avkjøling. Etter en liten stund var det tid for neste farge. Storesøster lagde geleen og vi avkjølte den litt før vi helte den på glassene. Men så var det den utålmodige og lite gjennomtenkte moren som skulle hjelpe til. Og da brettet med alle glassene var halvveis inn i kjøleskapet så veltet alle glassene, bortsett fra to. Det fløt gele i kjøleskapet, på gulvet og rundt bena våre. Det ble en ufrivillig vask av kjøleskapet midt i forberdelsene til selskapet. Noen av glassene sprakk og andre knuste foten på. Så vi måtte endre planen vår. Det ble gele i store boller i stedet. Det smaker jo det samme.

Ut på kvelden begynte gjestene å komme. Og det har gått som det pleier i ett barneselskap. Bortsett fra at det er litt forskjøvet i forhold til start- og sluttidspunkt. Det har vært dansekonkuranse og “Norske talenter”. Nå er stuegulvet dekt med madrasser og jentene spiser godteri og ser på film. Når gjengen kommer til å sovne i kveld er en spennende ting å tenke på. Så er det bare å vente på at de våkner til liv i morgen, og så er det brunchtid og etterhvert skal jentene hjem til seg selv.

Jeg håper at dette blir en minneverdig feiring for henne.

Blogglistenhits

2 thoughts on “Barneselskap

  • Höres veldig koselig ut! Skulle önske at vi kunne vaert der, men tante er kanskje litt for gammel til aa vaere med paa overnatting…? Masse klemmer til bursdagsbarnet pluss mamman!

  • Nå har jeg lest i snart 2 timer, du er flink til å få sagt det, skal komme innom ofte slik at jeg kan henge med i skrivekløen din…stor klem fra mamma

Det er stengt for kommentarer.