Business or pleasure

Nå har tiden tiden kommet for å komme igang med papirmølla før reisen. Passet og reiseforsikringen er kontrollert, og i orden. Så da er neste skritt å få sendt dette til ambassaden i Tyskland slik at vi kan få visum. Og en visumsøknad er i og for seg en grei sak å fylle ut. Navn, fødselsdato, fødested, nasjonalitet og andre helt enkle spørsmål.

Men så kom jeg til feltet “Purpose of visit”. Hva skal jeg gjøre i Liberia? Vi hører jo alltid i amerikanske filmer: “Business or pleasure?” Hvilken kategori havner vår reise inn under? Og her kommer min til tider livlige fantasi og galgenhumor frem for fullt. Det mest korrekte er vel å si at jeg skal feriere, men jeg føler ærlig talt ikke at dette kommer til å bli noen vanlig ferie. Kan jeg skrive at jeg skal besøke landet der min pappa ble drept? Men det er bare en liten rute å fylle inn i så jeg får ikke plass til å skrive det.  Får vel holde meg til “Ferie”. Selv om jeg nok kommer til å være så følelsesmessig utladd etter denne reisen som jeg ikke har vært av noen annen feriereise. Jeg kjenner bare nå av å prøve å manne meg opp til at dette skal skje så blir det mange tanker. Men jeg har brukt vinteren på å lære meg å ikke ta sorgene og bekymringene på forskudd, og til å prøve å se ting på flere måter. Så jeg står mye bedre rustet til denne reisen i år, enn jeg ville vært noe annet år. Og det er betryggende.

Så må jeg bare vente på mail med resten av informasjonen i forhold til det som skal på visumsøknaden så kan jeg få sendt det til Tyskland slik at det er tilbake i god tid før reisen. Kopier av reiseforsikringen og vaksinasjonsattesten er lagt klart sammen med visumsøknaden som er delvis utfylt.

Blogglistenhits