De siste forberedelser

Praktiske gjøremål

Den siste uka har gått med til å forberede alt jeg skal huske å pakke. Jeg har skrevet lister og huskelapper. Og lagt frem kofferten slik at jeg kan samle ting ved den ettersom jeg har funnet det frem.

Det har gått noen ekstra runder med klær i vaskemaskinen. Jeg måtte ta en runde for å sortere ut de klærne jeg ville ha med meg som fremdeles lå i skittentøyskurva og sørge for at de fikk seg en runde i maskinen. Og så fort de klærne var tørre ble de lagt opp til kofferten.

Det har vært noen runder i butikker for å handle inn ting jeg trengte. Både av treningsklær og av andre småting man trenger når man drar fra alt som brukes til daglig. Dermed ble det også noen flere klær som måtte i maskinen. Så det har vært mange småvasker denne uka. Tror han som til daglig har ansvaret for klesvasken synes det er greit at jeg har tatt unna stort sett alt av mine klær. Dermed er det betraktelig mindre klær i skittentøyskurva.

Men det er ikke bare klær som må klargjøres. Bilen måtte også bli klar til å kjøre på sommerveier. For det kan bli dyrt å kjøre med piggdekk fremover.

Så jeg dro til Hafslund Dekksenter, der jeg har skiftet dekk de siste gangene og var klar til å vente på tur. Men han ba meg komme tilbake dagen etter, hvis det var mulig, for det var litt mye å gjøre. Det var ikke noe problem for meg. Så etter en hyggelig tur på kafé med Veronika kjørte jeg innom dekksenteret på vei hjem. Men de var enda travlere da enn dagen før. Så jeg spurte om det ville være lettere for dem om jeg satt igjen bilen på morgenen dagen etter, så kunne de skifte dekk mens jeg jobbet. Og det ville han gjerne.

Så atter en gang fikk vi bevist at alle gode ting er tre, og dekkene ble skiftet.

Bursdag

I morgen har guttungen bursdag, han blir 13. Det var litt trist for ham at jeg skulle reise på dagen hans, så vi ble enige om at vi skulle feire dagen ordentlig på lørdagen før jeg dro. Og tradisjon tro i vår familie skulle han få sykkel i gave. Det har begge søstrene fått da de ble 13. Så på onsdag var jeg tidlig på XXL for å kjøpe sykkelen. Jeg ventet 45 minutter i kø før jeg fikk hjelp. Men da jeg omsider fikk hjelp var det effektivt. Jeg forklarte at det var til en gutt, 13 år, 160 cm høy, sykling til og fra skole for det meste. Og mannen i butikken var helt klar på hvilken sykkel han ville anbefale. Da var det ingen ting å lure på for min del. Jeg orket ikke tanken på å montere på skjermer, støtte og lys selv så det fikk jeg dem til å gjøre. Men det ville si at det ville ta litt tid før sykkelen kunne hentes. Det hadde jeg regnet med, det var derfor jeg dro noen dager før.

Så lørdag var det først biltur hjemmefra med bind for øynene på bursdagsbarnet for hente sykkelen, han ble veldig overrasket og glad. Han hadde ikke mistanke i det hele tatt, selv om jeg hadde fått ham til å prøvesitte en sykkel for noen uker siden. Senere på dagen ble det både pizza og bowling. Han koste seg, og det gjorde vi voksne også.

Første arbeidsdag og siste hjemmedag

Så i dag, da har det vært en litt annerledes søndag enn vi pleier å ha. For guttungen hadde første arbeidsdag. Han skal selge VG i nærområdet søndag formiddag. Og jeg tok like godt tur med bikkja og holdt han med selskap. Det ble et mye bedre salg enn jeg hadde sett for meg. Og han var superfornøyd da han kom ned naboens innkjørsel etter å ha solgt siste avis. Og fremdeles hadde han sikkert like mange husstander igjen han kunne gått til som han allerede hadde vært innom.

Når han var ferdig med pengeopptelling og registrering av salget bar det til mamma, hvor han hadde fått jobb med å vaske vinterdekkene hennes. Og han var minst like iherdig der. Så på en deilig aprilsøndag har han tjent gode penger og bygget opp litt mer forståelse for sammenhengen mellom jobb og penger.

For egen del har jeg fullført pakking av koffert og større ting som skal inn i bilen. Kofferten, yogamatte, gåstaver, trekksele og sykkel er pakket inn i og bakpå bilen. Så i morgen er det bare toalettsaker og pc-sekken som skal tas med ut.

I morgen blir det tidlig avreise. Men først skal bursdagssangen synges for han som går inn i tenårene.

Dere skal få jevnlige oppdateringer under oppholdet.

Ha en fantastisk uke! Håper dere får oppleve like mye spennende som jeg tror at jeg kommer til å gjøre.

 

Blogglistenhits