En ny retning

Det er tidlig i januar, året er 1989. Jeg går første året i ungdomsskolen. Vi bor på landet, en halv time utenfor Oslo. Et landsens sted, med skikkelige vintre. Det er ofte mye snø og kan godt bli mer enn -30 º C. Om dette var en slik vinterdag husker jeg ikke. For det er ikke temperatur eller snødybden den dagen som har festet seg i hukommelsen. Det er noe langt mer omveltende og utradisjonelt.

Mamma og pappa samlet oss tre barn i stua. Det var nok fyr i vedovnen og katta koste seg sikkert i den lune varmen. Igjen er dette antakelser, men det var ofte slik en vinterettermiddag kunne være i huset innerst langs grusveien. Grunnen til at vi var samlet var at de hadde noe viktig å fortelle oss. 

Pappa har fått “et kall”. Han har blitt spurt om han vil reise til Pakistan og lede ADRA Pakistan. ADRA er Syvendedags Adventistenes hjelpe- og bistandsorganisasjon. Mamma og pappa har kommet frem til at de er villige til dette, men spør oss barna om vår mening og våre tanker rundt dette.

pakistansk flagg

For de som ikke har møtt min far så må det tas med i historien at når det var noe han hadde lyst til så var han veldig gira og entusiastisk. Dette smittet nok over på oss, så vi trengte nok ikke lange betenkningstiden. Dette var utrolig spennende. Endelig skulle vi også få sett Pakistan. Pappa hadde nemlig vært i Pakistan to ganger. Han hadde vært med på to prosjekt, hvor de bygde skoler og andre bygg for lokalsamfunn ute i “bygdene” i Pakistan. Og begge gangene hadde pappa kommet hjem med masse historier og mye glød for det arbeidet som ble gjort der borte.

Det gikk litt tid før vi fikk lov til å fortelle våre venner om dette. Men tiden gikk og vi begynte å pakke ned huset. I løpet av mine 14 første år hadde jeg vært med på en del flytterunder. Men denne runden ble ganske så annerledes. For dette var ikke en ordinær flytting. Vi skulle rydde og sortere, noe man alltid gjør (eller i alle fall burde) i forbindelse med en flytting, men det var ikke bare sortering som “kastes”, “gis bort” og “pakkes”. Nei, for kategorien “pakkes” var delt i to. “Lagres i Norge” og “Bli med til Pakistan”. Og som dere skjønner er det ikke bare å leie en flyttebil. Her var det snakk om å leie en container, den skulle sendes sjøveien og det ville ta tid. Heldigvis var ikke mamma og pappa “gjerrige” på plassen. Vi kunne pakke det vi ønsket å ha med. Så bøker, leker, sykler og annet ble pakket.

Den sommeren ble også annerledes enn tidligere somrer. Men det kommer jeg tilbake til en annen dag. Men det jeg kan si allerede er at den tiden som fulgte satt spor på en måte som jeg, eller noen andre ikke kunne forutse.

 

Blogglistenhits