Energi? Ja, takk!

*Sponset*

Tomt i energilageret

Det siste halve året har jeg kjent på en ganske slitsom energiløshet. Jeg har heldigvis klart å trene og jobbe min deltidsjobb. Men det har vært alt for mange timer på sofaen, eller lange morgener i senga når muligheten har vært der.

Å gå rundt uten noen form for overskudd er ganske så slitsomt. Så da har jeg prøvd litt av hvert. Det har vært store doser kaffe, energidrikker av ymse slag og noe kosttilskudd. Energidrikker funker greit en kort periode. Men så smeller det skikkelig når effekten går ut av kroppen. Så de dagene jeg har tatt det før jobb, for å holde ut arbeidstiden så går lufta ut av ballongen så jeg ikke makter å gjøre noe etter jobb. Jeg tok en rensekur fra Farmateket, og den ga meg et lite energikick. Da var det flere dager på rad hvor jeg følte jeg hadde lyst til å gjøre ting som ellers blir nedprioritert. Men når den kuren var over gikk effekten bort.

At jeg i tillegg slet med å stoppe en påbegynnende depresjon tømte også det allerede tomme energilageret. Og siden det ikke er sånn at man kan få energi på kreditt har det vært mange tunge dager.

 

Hvordan fylle på lageret?

Det sies at man får masse energi av å trene. Og det stemmer til dels for meg også. Men jeg har oppdaget at jeg får mest energi av kondisjonstrening. Det er skikkelig deilig med en god styrkeøkt, men den gir ikke samme boost som en kondisøkt. Da jeg i vinter prøvde meg på jogging merket jeg denne effekten veldig tydelig. Men på grunn av bekkensmerter måtte jeg la joggingen hvile. Så da var jeg tilbake til mest styrketrening. Og jeg liker utrolig godt å trene styrke, så det har ikke vært snakk om å prøve en periode uten trening for å se om det hjelper.

Men en dag etter sommerferien var jeg lei. For jeg har prøvd å bruke Spirulina en periode, for det er ett av stoffene som er i den rensekuren jeg gikk på. Men jeg fikk ikke kjempeeffekt av den. Så jeg sendte melding til Veronika for å høre om hun hadde noe tips til noe som kan fungere.

Strøket over det som ikke er relevant for min situasjon.

Så det var ikke mange dagene før jeg stakk innom henne på jobb og kjøpte meg Astaxanthin. Jeg var ikke særlig overbevist om at det ville fungere, men jeg kunne ikke la noe være uprøvd.

Astaxanthin

Jeg prøvde det en dag, men kjente ikke noe. Og som den utålmodige personen jeg kan være tenkte jeg at da funker ikke dette heller. Så en dag, da jeg hadde mye å gjøre kjørte jeg på med en dose ikke særlig godsmakende Spirulina og en kapsel Astaxanthin. For dobbelt inntak bør gi noe resultat. Selv om 2 x 0 = 0. Den dagen merket jeg noe mer energi. Ønsket om å sove hver gang jeg ikke gjorde noe aktivt var redusert. Så da tenkte jeg at jeg får prøve litt over tid. Det kan jo tenkes at det fungerer med kosttilskudd som med noen medisiner at man må la kroppen få nok av det før det gir noen effekt.

Så når det var tid for påfyll i dosetten kom ble det både Curcumin og Astaxanthin i tillegg til de daglige medisinene mine. Og det var med spent skepsis jeg gikk inn i ny medisinuke.47

Møte med veggen

Forrige uke gikk jeg på en skikkelig smell. Alt var mørkt, og jeg satt i sofaen og luftet mitt hjerte her på bloggen mens tårene rant. Det fantes ikke noe tiltak i kroppen, og lyst eller evne til å gjøre noe som helst var borte. Jeg tror at jeg med hånden på hjertet kan si at jeg hater de periodene. Jeg har fått utrolig mange gode kommentarer og støtteerklæringer på det blogginnlegget. Det er mange der ute som kan føle det samme.

Jeg brukte mye tid på avslapping, eller inaktivitet kan man kanskje heller kalle det. forrige uke. Det var lite trening, og utrolig dårlig kosthold. Etter litt for mye søt mat i Frankrike har sukkersuget slått til for fullt. Og jeg må få hodet på plass der. Og når da skulderen i tillegg har vært ute av drift har jeg vært veldig lite motivert til trening. Så alt i alt føltes det som en mørk dal som jeg ikke kom til å komme ut av på lang tid. Særlig ikke med tanke på at det går mot mørkere tider.

Vinden snur

Men i begynnelsen av uka oppdaget jeg noe rart. For hodet var fremdeles tungt, tomt og mørkt. Men når jeg lå på sofaen så sovnet jeg ikke umiddelbart. Jeg kunne ligge å se på tv, eller holde på med telefonen uten at øya gikk i kryss etter 5 minutter.  Og på mandag dro jeg meg til treningssenteret igjen. Og siden jeg blir litt fantasiløs når jeg ikke kan trene noe som krever bevegelse på armene fant jeg ut at det fikk bli en intervalløkt. For kondisen kan alltid bli bedre, i alle fall min! Så jeg tok min aller første pyramideintervall på tredemølla. Og jeg kjørte litt forsiktig, for jeg var redd for å brenne kruttet for tidlig. Så da jeg var ferdig var jeg ikke helt utkjørt. Men jeg hadde fått ny energi. Så da kvelden kom tok jeg med meg bikkja på en litt lengre og raskere tur enn hun har fått på en stund. At det halvveis i turen begynte å pøsregne så vi var klissvåte på få minutter ødela ikke treningsgleden.

Hva nå videre?

I dag er jeg mer optimistisk med tanke på sinnstilstanden fremover. For etter at jeg merket litt effekt på mandag har ting stort sett gått i riktig retning. Det hender jeg må ta en pust i bakken, men ikke i timesvis. Og i dag har jeg gjennomført en pt-time, bassengtrening og naprapatbehandling. Da endte jeg opp på sofaen, men det var på grunn av litt tøff behandling hos naprapaten. Det gjør så inn i granskauen vondt! Men i dag fant vi ut hvorfor skuldra ikke vil bevege seg slik den skal. Det er væske i ac-leddet. Gammel skade som har gjort leddet sårbart.

Så på tross av tilpasset trening skal jeg ikke slutte å trene, men jeg skal heller ikke slutte med Astaxanthin med det første. For nå har jeg mer overskudd gjennom dagen. Jeg får ikke den krasjlandingen på ettermiddagen. Og det er utrolig deilig.

Når det er sagt kommer jeg på at i dag må dosettene fylles på igjen, så får gå og gjøre det før jeg glemmer det. Hvis jeg husker det helt til jeg kommer til kjøkkenet 😉 Og glemmer jeg det får jeg se om jeg etterhvert må se etter noe som kan gi bedre klistereffekt på hukommelsen.

Blogglistenhits