Gammelt og nytt

En engelsk tradisjon sier:

“Something old, something new, something borrowed, something blue”.

Dette er noe bruden trenger for at alt skal bli bra.

Disse ordene går igjen i hodet mitt her jeg sitter i sofaen med min bærbare datamaskin på fanget og googler etter “Gimpeteknikk”. Gimping er en metode som ikke er like utbredt som strikking eller hekling. Det innebærer en gimpegaffel og en heklenål.

Så her sitter jeg med:

“Something old” = Håndarbeid i gimpeteknikk
“Something new” = Bærbar datamaskin med gimpeinstruksjoner
“Something blue” = Garnet jeg gimper med.

Mangler bare “Something borrowed” og så kan man si at dette må jo føre med seg hell og lykke. Og siden garnet er en gave til meg så kan jeg gi videre resultatet. Dermed kan vi kanskje liste oss til å si at garnet er “Something borrowed”.

Uansett så elsker jeg dette, det å kunne kombinere moderne teknologi med gamle tradisjoner. Jeg liker å bruke tid til å lete opp gamle håndarbeidsteknikker via google. Jeg slipper å bruke mange timer på biblioteket med å lete etter bøker som bare har litt informasjon. Jeg kan få tak i informasjon på flere språk, noe som øker mine kilder. Og så kan jeg fordype meg i teknikker som for meg er nye, men som mine oldemødre kanskje holdt på med?

Jeg vil nok ikke kalle meg selv en ordentlig nerd. Men kanskje en håndarbeidsnerd? Hvem vet?

Blogglistenhits