Geocaching III

Jobben førte meg til Trondheim. Og nå som jeg er bitt av Geocaching-basillen så måtte jeg ut å prøve meg på caching her også. Problemet er bare at jeg reiser uten gps. Men jeg følte meg klar for en liten utfordring. Jeg søkte opp cacher på nettet og fant først en som var veldig godt beskrevet for en som er litt kjent i byen. Så første kvelden gikk jeg meg en tur og lette litt i buskene, og fant cachen uten problemer. Dette økte selvtilliten, og det er jo ekstra spennende å finne noe når man prøver på en ny måte. Jeg hadde med meg min svoger, og prøvde å få ham interessert i aktiviteten. Men vet ikke helt om det nådde frem.

Så dagen etter tenkte jeg at jeg skulle gi meg i kast med en cach som ligger ved Nidarosdomen. Jeg prøvde å lese litt om den for å ha en liten anelse om hva jeg gikk til, men det var ikke så lett. Jeg gikk, og begynte å studere veggene på domen. Men fant ut at dette kunne bli litt stor jobb uten flere hint. Så jeg “ringte en venn”. Min kusine som også driver med geocaching, og som ofte har en pc i nærheten. Og fikk henne til å logge seg på og gi meg litt veibeskrivelse. Og ved hjelp av henne, og hennes mor som kan geografien i Trondheim bedre, fant jeg den cachen også! Så nå er jeg litt i en lykkerus. Jeg har funnet to cacher uten gps. Og dette er gøy. Så målet nå er å få kjøpt en håndholdt gps som også kan bli med når jeg er ute på tur. Det blir nemlig litt reising på meg i forbindelse med jobben.

Det aller morsomste med disse cachene er at jeg har funnet to “Travel bugs” i Trondheim og familien fant en hjemme før jeg reiste opp hit. Dette er gjenstander som har ett mål. Jeg har en som skal reise lengst mulig, en som skal til Finland og en som har en “konkurranse” med en annen “Travel bug” hvor det er om å gjøre å reise lengst mulig. Så når jeg tar flyet hjem skal en legges igjen på Værnes og to skal bli med tilbake til Østfold, for å legges ut i forhold til målene deres.

Blogglistenhits

4 thoughts on “Geocaching III

  • Tror kanskje jeg må lure med meg familien på dette! Virker som om dette er i ferd med å bli veldig populært?!

  • Ja, det er kjempegøy! Kommer kanskje til Bergen i november, og skal se om jeg kan finne noen i byen der også. Så hvis dere ikke er i gang innen den tid så får vi se om ikke jeg kan dra dere med og smitte “dere” litt.

  • Ja, kanskje det. Jeg tenkte at hvis dere kunne komme i gang, så kan vi sende en ting til dere via geocachingen. Det hadde vært så gøy å se hvor lang tid det ville ta.

Det er stengt for kommentarer.