Travel fridag

Morgenen

Dagen i dag startet som en hver vanlig torsdag, med å få guttungen å huske at man må putte brødskiva inn i munnen for å bli ferdig med frokosten for å rekke og kle på seg og pakke sekken så han rekker skolebussen. Og i tillegg har jeg fast PT-time på torsdager kl. 08:00. Det vil si at jeg må ut av huset før kl. 07:40. Og det er også da guttungen pleier å gå til bussen. Det ble litt travelt i dag siden de skulle ha skogdag, så det ble litt ekstra som skulle pakkes i sekken.

Trening

Jeg ankom treningssenteret rett før 8 og håpte at jeg ikke var sist ute. På torsdager har jeg duotime med min “filleniese”, og jeg tenkte at hun var nok allerede i gang med oppvarming, men hun var ikke kommet. Så jeg surret meg bort på tredemølla, for lårene var helt ømme fra tirsdagens økt. Etter to minutter kom hun, og litt etter det kom også PT Salvesen. Det ble en aktiv økt hvor svetten rant i ville strømmer.

Etter styrkeøkta var ferdig var det 10 minutter på mølla. Jeg skulle egentlig løpe HIIT. Men på andre løpeintervall fikk jeg så vondt i knærne at jeg ga meg. Så det endte opp med at jeg gikk i stedet. Og da oppdaget PT Salvesen før meg at jeg hadde større problemer med å holde tempoet i slitne ben enn å slite med kondisen. Enda et eksempel på hva som har endret seg det siste året.

Fornøyd etter en god økt var det bare å komme seg hjem til dagens neste oppgave.

Sofa 1

Etter drøye 12 års tjeneste bestemte vi oss for omsider å kjøpe ny sofa da vi fant ut at vi får igjen på skatten. Den sorte treseteren i skinn skulle byttes ut med en stoffsofa med sitteplass til  8-9 om det virkelig skulle være nødvendig. Og den nye sofaen skulle komme i dag. Og for de av dere som vet hvor stor stue vi har så vet dere at i utgangspunktet er det ikke plass til en stor sofa i tillegg til det som allerede stod på stua.

Så da måtte det aller meste av møblementet på stua vekk. Heldigvis bor ikke yngstedattera hjemme til daglig, og hennes rom ligger rett ved stua. Så da flyttet jeg alle møbler jeg klarer å bære alene inn dit. De andre ble flyttet mot kjøkkenet, vi har åpen løsning så det gir litt fleksibilitet. Så var det grundig støvsuging og vasking av gulvet så det skulle være klart til å motta ny sofa.

Dette gjorde at svetten fra treningen ikke ga seg helt ennå. Men etter 1,5 time med rydding og organisering måtte jeg fylle på med ordentlig mat. Det hadde bare vært lett påfyll etter treningen. Så da endte jeg opp i sofaen, som nå stod mer på kjøkkenet enn i stua med lunsjen. For akkurat nå er tre av fire sider på kjøkkenbordet ikke mulig å sitte ved. Jeg fikk sitte og slappe av nesten en halv time før den nye sofaen kom på døra. Jeg hjalp mannen fra butikken med å bære inn de største modulene, så tok han resten alene. Og plutselig var den tomme stua fylt av plastinnpakkede sofamoduler. Ikke mindre enn seks moduler. Og for meg så tre av dem ganske like ut før plasten kom av.

Jeg begynte med pallen/puffen. For det var veldig tydelig hva det var. Når den hadde fått ben og møbelknotter på var det storprosjektet igjen. Det var en stor modul, som er midtdelen av sofaen som også var ganske greit å skille ut. Jeg begynte å ta av plasten, men fant ikke noen eske med ben og skruer. Så da begynte jakten. Jeg fant dem omsider i den aller siste modulen. Da hadde jeg åpnet plasten på alle de andre for å se etter den esken. Men det ble ikke den største utfordringen. For jeg skjønte ikke helt hvordan modulene skulle stå.

Vi skulle ha sjeselong på begge sider av sofaen. Men de skulle være forskjellig lengde. Det tok meg litt tid å studere den modulen jeg fant esken i, men siden jeg oppdaget at det var en hjørnemodul skjønte jeg at det ville være et godt utgangspunkt for byggingen videre. Det er jo tross alt bare puslespilltankegang.

Jeg rakk bare å sette ben på det hjørnet og sjeselongen som hører til før jeg måtte skyndte meg i dusjen før neste avtale.

Belønning fra PT Salvesen

For en liten stund siden fikk jeg belønning av PT Salvesen. Gavekort til å få et sett med negler, samt hårklipp og farge. Håret skal jeg vente litt med, for det er ikke lenge siden jeg klipte det. Men negler har jeg hatt lyst på lenge. Så da bar det inn til Sara’s Nailfashion i Sarpsborg. Det skulle hyggelige Emilie gi meg en litt mer feminin fremtoning. På hendene i alle fall 😉

Jeg skulle få gelenegler. Det har jeg aldri prøvd før. For mange år siden fikk jeg satt på negler, men den gangen var det akryl. Og selv om det stakk og svei skikkelig nå når geleen stivnet kan det ikke sammenlignes med å gå rundt med ømme fingertupper i flere dager. Så foreløpig holder jeg en knapp på gelenegler.

Når det kommer til mote og styling er jeg veldig usikker. Jeg liker å føle meg fin, men føler ofte at jeg blir litt kjedelig. Det går på alt fra hvordan jeg klarer å style håret til sånn som nå når jeg måtte velge lengde, farge og fasong på neglene. Aller helst vil jeg at jeg bare blir gjort stilig og flott uten å måtte ta noen valg. Men jeg fikk god hjelp og vi kom i mål. Neglene er litt lengre enn jeg egentlig hadde tenkt, men jeg syns det ble stilig. Så får jeg heller bruke alt for lang tid når jeg skriver på pc, og når jeg skal håndtere mobilen.

Ferdig, og klar for både sommerfest og 17. mai!

Så nå må både bikkja, guttungen og gubben passe seg for “klørne” til mor. Katta, hun har fremdeles mest makt når det gjelder klør og kloring.

Sofa 2

Vel hjemme igjen hadde ikke sofaen montert seg selv mens jeg var borte, og jeg hadde lyst til å ha den ferdig montert før gubben kom hjem fra jobb. Så da var det bare å sette i gang. Jeg satt guttungen på søppeltjeneste. Han fikk all papp ut i bagasjerommet på bilen og all plast i sekk for gjennvinning. Og for hver del jeg fikk satt på plass ryddet han emballasje og la puter i sofaen.

Vi ble ferdige med montering ca et kvarter før gubben parkerte utenfor. Og han var nok ganske fornøyd for at jobben var gjort 🙂

Kveldsro

Etter PT time med påfølgende storrydding, rengjøring, møbelflytting og sofamontering kjente jeg godt at kroppen var sliten. Så når sofaen var klar og middagen inntatt så havnet “gamla” på sofaen med verkende kropp. Jeg sa til PT Salvesen på treningen i dag at i dag føler jeg meg virkelig som “gamla”, for han kaller meg stadig det, særlig når jeg trener sammen med “filleniesa” som bare er 23 år. Og det skulle vise seg at det holdt stikk gjennom dagen.

Men etter å ha slappet av litt, og tatt en smertestillende har jeg full tro på at jeg føler mg yngre og sprekere i morgen. Og det er kanskje bra, for nå bør jeg bli kvitt den gamle sofaen og kanskje lenestolen. For det er litt upraktisk med stuemøblement rundt kjøkkenbordet.

Blogglistenhits